Esthetische behandelingen

Steeds meer mensen kiezen voor een behandeling die hun gebit mooier maakt. Een fraaie rij tanden draagt immers bij aan het zelfvertrouwen. De kleur van tanden en kiezen is bij iedereen verschillend De een heeft van nature witte tanden, bij de ander zijn ze iets geler. De kleur van het tandbeen en de dikte van het glazuur bepalen voornamelijk de kleur. Het glazuur van tanden en kiezen is nagenoeg doorzichtig. De hoektanden hebben een dikkere laag tandbeen dan de overige tanden. daarom zijn deze vaak geler van kleur.

Bleken
Verschillende verkleuringen zijn goed te behandelen met een bleekmethode. Het beste resultaat wordt behaald bij gelijkmatige gele verkleuringen. Het bleken van donkere of vlekachtige verkleuringen is minder eenvoudig. In die gevallen kan er een kunststoof of keramisch schildje op de tand worden geplaatst (facing) om de verkleuring te maskeren. Soms kan het verkleurde plekje worden weggeslepen en kan de tand worden hersteld met een witte vulling. De tandarts kan het beste bepalen op welke wijze een verkleuring moet worden behandeld. Tanden kunnen witter worden gemaakt door een behandeling met speciale bleekmiddelen. De oorzaak bepaalt welke methode en welke stoffen moeten worden toegepast. De duur van de totale behandelin kan varieren van een dag tot zes weken.


Combinaties met implantaten

kroon esthetisch
Esthetisch kroon- en brugwerk

Kronen en bruggen vervangen tanden en kiezen. een kroon is een kapje dat precies over een afgeslepen tand of kies past. Om het kapje is keramiek aangebracht zodat de tand zijn oorspronkelijke vorm en functie terugkrijgt. De kroon wordt op de tand of kies vastgelijmd. Daarmee kunt u dus het uiterlijk van het gebit verbeteren, bijvoorbeeld als uw tanden zijn verkleurd of slecht gevormd. Het meest esthetisch resultaat kan worden behaald met volledig keramische kronen.

facingFacing
Facings zijn een esthetische oplossing voor bijvoorbeeld scheve of afgebroken tanden. Het zijn dunne schildjes van keramiek of composiet. een facing wordt over een tand of kies geplaatst om het uiterlijk te verbeteren. Een groot voordeel van facings is dat ze kleurvast zijn. Koffie, thee en rode wijn hebben geen invloed op de kleur. Een facing gaat vijf tot tien jaar mee.

kleurstrook